Terra Mítica Terra Mítica Universidad Miguel Hernández de Elche CENTRE DE FORMACIÓ, INNOVACIÓ i RECURSOS EDUCATIUS D'ELX Centro de Investigación Operativa

inici

MOSTRA

 

La Tecnologia en el Desafiament de les Ciències

El I Concurs de Projectes Tecnològics pretén ser un lloc d'intercanvi de projectes i experiències a l'aula de Tecnologia, un punt de trobada dels professors i una forma de promoció i divulgació de l'àrea.

Un dels objectius és que l’alumnat, a través de la presentació dels seus projectes, siguen els vertaders protagonistes d'aquesta activitat.

Durant la setmana dedicada al Desafiament de les Ciències, es realitzarà una exposició dels diferents projectes dissenyats per l’alumnat a l'ESO. Esta mostra està oberta a tots els Seminaris de Tecnologia de la nostra àrea geogràfica.

Els treballs s'agruparan en funció de les característiques dels mateixos: estructures, automatismes, mecànica, electrònica, control per ordinador, etc.. Esta mostra servirà com a cloenda per a la resolució dels problemes que es treballen a l'Aula-taller.

D'altra banda es dedicarà una secció a tots aquells projectes relacionats amb atraccions o jocs lúdics, ja existents o que es puguen incorporar a un Parc Temàtic.

 

BASES DE LA MOSTRA DE PROJECTES TECNOLÒGICS

1a Condicions generals

1. Per a participar en el I Concurs de Projectes, estos deuen haver estat exposats en la Mostra.
2. En funció del nombre de sol•licituds de participació, l’organització es reserva el dret de selecció dels Projectes participants.
3. Junt amb la sol•licitud d'inscripció, els Centres deuran enviar a l'Adreça de Correu

CENTRE D'INVESTIGACIÓ OPERATIVA
“ El Desafiament de les Ciències”
Universitat Miguel Hernández d'Elx
Campus d'Elx. Av. del Ferrocarril s/n – 03202 ELX

una fotografia digital del projecte.
3. Els Projectes presentats a la Mostra, seran retirats pels participants al finalitzar la Jornada.
4. La participació en la Mostra, comporta autoritzar a l'organització de la mateixa, a disposar de la documentació enviada per tal de possibilitar l’elaboració dels materials didàctics.

2a Participants

Podran participar en la Mostra tots els jóvens que estiguen cursant l'assignatura de Tecnologia des de 1er a 4t d'ESO.

3a Tema i condicions tècniques

1. Cada Projecte podrà anar acompanyat de la documentació oportuna
2. Terra Mítica facilitarà, per a la posada en marxa de la maqueta, alimentació de c.c., de font de tensió regulable, de 0-15 v.
3. Terra Mítica posarà a disposició dels grups, si fóra necessari, un ordinador per a realitzar control per ordinador. La controladora i el Software, en aquest cas, serien aportats pel Centre.

4a Presentació

1. Els treballs podran ser individuals o col•lectius, màxim tres persones.
2. Les dimensions dels Projectes seran lliures, així com els materials a utilitzar.
3. Els treballs s'exposaran agrupats en dos grans categories, segons es tracte de cursos de 1er Cicle o de 2on Cicle d'ESO. Dins d'elles, podran separar-se segons les característiques del Projecte.
4. L’alumnat exposarà el treball en horari d'11 a 13 h, en la sala d'exposicions habilitada a l'efecte, i romandrà, en l’esmentat horari, atenent les consultes dels visitants.

5a Termini d'inscripció

Els centres participants han d'inscriure's abans del 31 de març, omplint el full d'inscripció.

6a Exoneració de responsabilitats

Terra Mítica resta exonerada de tota classe de responsabilitats per qualsevol dany que se'n puga derivar del mal funcionament de les maquetes presentades.

7a Acceptació de les bases

La participació en aquesta Mostra implica la plena acceptació de les presents bases, sense cap tipus de reserves.

Tornar


BASES DEL I CONCURS DE PROJECTES TECNOLÒGICS D'OCI

1a Condicions generals

1. Per a participar en el I Concurs de Projectes, estos deuen haver estat exposats en la Mostra.
2. En funció del nombre de sol•licituds de participació el Jurat es reserva el dret de selecció dels Projectes participants.
3. Junt amb la sol•licitud d'inscripció, els Centres deuran enviar a l'Adreça de Correu

CENTRE D'INVESTIGACIÓ OPERATIVA
“ El Desafiament de les Ciències”
Universitat Miguel Hernández d'Elx
Campus d'Elx. Av. del Ferrocarril s/n – 03202 ELX

una fotografia digital del projecte, així com una còpia de la documentació corresponent a la Memòria.
4. La participació en la Mostra, comporta autoritzar a l'organització de la mateixa a disposar de la documentació enviada, per tal de possibilitar l'elaboració de materials didàctics.

2a Participants

Podran participar en el concurs tots els jóvens que estiguen cursant l'assignatura de Tecnologia des de 1er a 4t d'ESO als Centres adscrits a la setmana del Desafiament de les Ciencies.

3a Tema i condicions tècniques

1. Els projectes deuran estar relacionats amb atraccions o jocs lúdics ja existents, o que es puguen incorporar a un Parc Temàtic.
2. Cada Projecte haurà d'anar acompanyat de la corresponent memòria. En esta ha de constar, a banda del títol del projecte, les dades de l’alumnat, el professor responsable i el Centre, així com els següents apartats:
• . Funcionament
• . Plans de conjunt de la maqueta. Perspectiva i vistes
• . Esquemes elèctrics i electrònics
• . Càlcul de velocitats
• . Pressupost
3. La complexitat de la documentació anteriorment indicada, anirà en funció del curs que presenta el Projecte.
4. Terra Mítica facilitarà, per a la posada en marxa de la maqueta, alimentació de c.c., de font de tensió regulable, de 0-15 v.
5. Terra Mítica posarà a disposició dels grups, si fóra necessari, un ordinador per a realitzar control per ordinador. La controladora i el Software, en este cas, serien aportats pel Centre.

4a Presentació

1. Els treballs podran ser individuals o col•lectius, màxim tres persones, i han d'haver estat elaborats durant el curs 2003-2004.
2. Les dimensions dels Projectes seran lliures, així com els materials a utilitzar.
3. Els treballs s'exposaran agrupats en dos grans categories, segons es tracte de cursos de 1er Cicle o de 2on Cicle d'ESO. Dins d'elles es separaran segons les característiques del Projecte.
4. L’alumnat exposarà el treball en horari d'11 a 13 h, en la sala d'exposició habilitada a l'efecte, i romandrà, en dit horari, atenent les consultes dels visitants.
5. Els Projectes Tecnològics d'Oci estaran exposats en Terra Mítica durant tota la setmana que dura la Mostra.

5a Termini d'inscripció

Els centres participants han d'inscriure's abans del 31 de març, omplint el full d'inscripció.

6a Premis

Primer premi:
CENTRE: Taló de 600 euros per a material de Fischertechnik
CLASSE: ENTRADA Terra Mítica + Dinar Restaurant (màx. 25 alumnes) i DIPLOMA personalitzat.

Segon premi:
CENTRE: Taló de 400 euros per a Controladora + Software
CLASSE: ENTRADA Terra Mítica i DIPLOMA Personalitzat

Tercer premi:
CENTRE: IMPRESSORA-ESCÀNER
CLASSE: Material Merchandising Terra Mítica + DIPLOMA personalitzat.

7a Jurat i selecció dels projectes

1. La selecció i concessió dels premis del concurs es realitzarà a proposta d'un Jurat compost per professors de l'àrea de Tecnologia
2. Es valorarà la complexitat i originalitat del Projecte i de la memòria.
3. El Jurat podrà declarar desert qualsevol dels premis, en cas de considerar que cap dels treballs presentats reunix els mèrits suficients per a ser premiats.
4. Les decisions del Jurat seran en tot cas inapel•lables. Els concursants pel mer fet de participar en este concurs, renuncien expressament a l'exercici de tota classe de reclamacions contra les resolucions d'aquell.

8a Treballs premiats

Els Projectes premiats seran cedits pels seus autors a Terra Mítica.

9a Treballs no premiats

Els treballs presentats i no premiats seran enviats, prèvia sol•licitud dels interessats, al Centre, o podran ser arreplegats a l'entrada de Terra Mítica a petició dels autors, o de les persones degudament autoritzades, en el termini de quinze dies des del moment en què es produïsca la publicació dels premiats, sent imprescindible per a la seua retirada la presentació del DNI.

Una vegada transcorregut el termini indicat sense que estos hagueren sigut retirats, s'entendrà que els seus autors renuncien a la seua propietat a favor de Terra Mítica, qui podrà destruir-los o donar-los la finalitat que considere més oportna.

10a Acceptació de les bases

La participació en este concurs implica la plena acceptació de les presents bases, sense cap tipus de reserves.

FULL D'INSCRIPCIÓ

Tornar